Lactatiekundige zorg

Geef je borstvoeding? Of ben je zwanger?

Geef jij borstvoeding, maar loopt dit niet zoals jij zou willen?

Of ben je zwanger en wil je graag advies over hoe je je kunt voorbereiden op het (opnieuw) geven van borstvoeding?  Ik help je graag!

Kies hier het consult dat het beste bij je past en plan dit direct in mijn online agenda.


Wist je dat de meeste zorgverzekeraars lactatiekundige zorg via de aanvullende verzekering (deels) vergoeden?

Geef jij borstvoeding, maar loopt dit anders dan je had verwacht of gehoopt? Vind je het moeilijk om je kindje goed aan te leggen, heb je pijn, problemen met je melkproductie of groeit jouw kindje niet goed? Of voel je je misschien gewoon onzeker? Ik kan je helpen!

Tijdens een borstvoedingsconsult aan huis bespreken we in alle rust jouw situatie. Ik doe een mondonderzoek bij jouw kindje en ik kijk mee met een voeding. Samen gaan we op zoek naar een oplossing die op dit moment haalbaar is en goed voelt voor jou. Ook als je de borstvoeding wilt afbouwen, kan ik je daarin adviseren. Je krijgt altijd een verslag van het consult.

Meestal zijn één of twee consulten voldoende. Jouw nazorg kan je helemaal naar eigen wens inrichten. Dit kan bestaan uit een vervolgconsult, een telefonisch consult en/of een nazorgpakket. Wil je tijdens het consult ook diverse kolven uitproberen? Plan dan een combi consult. 


Borstvoeding geven

Borstvoedingsconsult

€ 140

Borstvoeding geven

COMBI Consult*

€ 205

  • Consult aan huis (ca. 2 uur en 15 min)
  • Combinatie borstvoedings- en kolfconsult
  • Digitaal verslag
  • Incl. House of Milk membership maandabonnement

Natuurlijk kan je na een consult bij mij terecht voor een eventueel vervolgconsult aan huis. De kosten hiervoor zijn €95 per uur. 


Borstvoeding geven

Telefonisch consult

€ 1,25 per minuut (afgerond per 5 min)

Geschikt voor:

  • Nazorg na een consult
  • Korte vragen waarvoor geen observatie nodig is
Baby voetjes

Nazorgpakket

€ 65

  • 60 min telefonische nazorg, mag in delen worden ingezet
  • 1 jaar geldig
  • Telefonisch of videobellen

Ben je zwanger en wil je graag persoonlijk advies rondom het geven van borstvoeding? Heb je al een keer borstvoeding gegeven, maar was dit geen goede ervaring? Of speelt er iets anders bij jou waardoor je graag vóór de geboorte van je kindje zou willen overleggen met een lactatiekundige? Plan dan een afspraak voor een zwangerschapsconsult.

Tijdens het consult mag je al je vragen stellen, bespreken we jouw borstvoedingswensen en maken we samen een borstvoedingsplan dat bij jou past. Zo zorgen we voor een fijne start voor jou en je kindje.  Indien nodig koppel ik, met jouw toestemming, mijn bevindingen terug naar betrokken zorgverleners.


Borstvoeding & zwangerschap

Zwangerschapsconsult aan huis

€ 115

Voorbereiding borstvoeding

zwangerschapsconsult op afstand

€ 47,50 per half uur

Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om een kolf te gebruiken die bij je past. Daarom help ik je graag bij jouw zoektocht naar de allerfijnste kolf. De enige manier om te weten of een kolf écht geschikt is voor jou, is door deze zelf uit te proberen. Tijdens een kolfconsult is er alle ruimte om verschillende kolven te proberen. Zo weet je zeker dat je de juiste kolf koopt.

Tijdens het consult beantwoord ik bovendien al jouw vragen rondom het kolven. Bijvoorbeeld over het opbouwen van een voorraadje, kolven op je werk, bewaren van moedermelk en het op peil houden van je productie. Het is ook mogelijk om een borstvoedingsconsult en een kolfconsult te combineren, zie "combi consult". 

Hier vind je meer informatie over het kolfconsult en de verschillende kolven die je kunt uitproberen. Nu met € 20 korting bij aanschaf van een dubbele elektrische kolf  (m.u.v. Youha The Ins en niet in combinatie met andere kortingsacties). 

Ps. Ook de kosten voor een kolfconsult worden vaak vergoed vanuit je aanvullende verzekering. 


Borstvoeding geven

Kolfconsult aan huis

€ 27,50 per kwartier

Kolfconsult op de praktijk 

€ 25 per kwartier

Reiskosten € 0,30 per kilometer (retour) met een maximum van € 10 per consult.
Parkeerkosten Volledig voor rekening van cliënt
Annuleringskosten 50% bij annuleren binnen 24 uur voor start afspraak

Betaling consulten

Na afloop van het consult ontvang je een factuur per mail. Jij betaalt deze factuur aan San Borstvoedingszorg. De factuur kan je vervolgens indienen bij jouw zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar heeft eigen voorwaarden voor het vergoeden van lactatiekundige zorg. Check hiervoor de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering.


WERKGEBIED

Woon je in regio Utrecht (max. 30 minuten rijden vanaf Utrecht Leidsche Rijn)? Dan kom ik graag bij jou aan huis voor een consult. Woon je verder weg? Neem dan even contact op om de mogelijkheden te bespreken.