Over mij als lactatiekundige


Lactatiekundige Utrecht

Ik ben Sanne Phaff en als lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) help ik je graag, zodat jij vanuit rust en vertrouwen je kindje kunt (gaan) voeden. Je kunt bij mij terecht met al je vragen over borstvoeding.

Mijn droom

Mijn missie is dat alle moeders met een goed gevoel terug kunnen kijken op hun borstvoedingstijd. Een goede voorbereiding helpt enorm om deze tijd met vertrouwen tegemoet te gaan. Maar ook al ben je nog zo goed voorbereid, nog zal je uitdagingen tegenkomen. Het goede nieuws is dat je er niet alleen voor staat. Samen bekijken we op welke manier je met deze uitdagingen om kan gaan op een manier die past bij jouw situatie. Want het is heel mooi als jij je kindje borstvoeding kunt geven, ik vind het nog veel belangrijker dat jij lekker in je vel zit. Wat mij betreft mag je als moeder sowieso megatrots op jezelf zijn. Of je nu kort of lang of misschien helemaal geen borstvoeding geeft, jij bent de beste moeder voor jouw kind.

omscholing tot lactatiekundige

Nadat ik zelf moeder ben geworden, is mijn blik op de wereld veranderd. Mijn baan bij een grote zorgverzekeraar paste daardoor niet meer goed bij mij. Maar waar zou ik dan wel echt blij van worden? Ik besloot het roer om te gooien en mijzelf om te scholen tot lactatiekundige.  Met een achtergrond als fysiotherapeut had ik hiervoor een goede basis. Naast de theoretische opleiding tot lactatiekundige heb ik een intensief stagetraject gevolgd. Tijdens mijn stages heb ik zowel consulten aan huis als in het ziekenhuis gedaan. Deze brede ervaring neem ik mee in mijn werk als lactatiekundige. Ik vind het geweldig om moeders (en hun partners) te ondersteunen in de bijzondere periode rondom het krijgen van een kindje.


Mijn gezin

In 2014 werden mijn man Andor en ik ouders van onze oudste zoon Tibbe. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat behoorlijk heftig vond. Wat een overgang om "ineens" moeder te zijn. Borstvoeding geven ging niet vanzelf, ik kwam de ene na de andere uitdaging tegen... Een lage melkproductie, kloven, borstontstekingen en terugkerende spruw. Ik wilde zo graag doorzetten, maar na een aantal maanden ging het gewoon niet meer. Gelukkig was een flesje met kunstvoeding voor Tibbe een prima alternatief.

In 2016 werd Sep geboren en kwam mijn herkansing. En weer waren er borstvoedingsproblemen, maar deze keer wist ik een stuk beter hoe ik hiermee om kon gaan. Bovendien bleek Sep een natuurtalent. Die tweede keer kon ik zoveel meer genieten van het geven van borstvoeding en heb ik mogen ervaren hoe makkelijk en relaxt dit kan zijn. Mijn eigen borstvoedingservaringen hebben mij geïnspireerd om te gaan werken als lactatiekundige. Ik gun het moeders om, ondanks alle uitdagingen waar zij mee te maken krijgen, te kunnen genieten van hun borstvoedingstijd.

Hulp nodig bij borstvoeding?

Heb jij hulp nodig bij het geven van borstvoeding of de voorbereiding hierop? Graag zet ik mijn kennis en ervaring in om jou te helpen. Ik doe dit met heel veel plezier en enthousiasme. Rust, vertrouwen en betrokkenheid zijn hierbij voor mij belangrijk. Neem gerust contact op, ik denk graag met je mee!

Borstvoeding Utrecht