Stoppen met borstvoeding

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 15:28

Geef jij borstvoeding, maar zit je er helemaal doorheen? Ben je moe, emotioneel en kan je alleen nog maar huilen? Heb jij het gevoel dat je niet van je kindje kunt genieten?

Ik zat er helemaal doorheen

Dit gevoel had ik dus bijna 7 jaar geleden. Ik had een baby die moeite had met drinken uit de borst, mijn melkproductie kwam niet goed op gang, ik had kapotte tepels, veel pijn, last van een hardnekkige schimmelinfectie en continu harde plekken en dreigende borstontstekingen. Kortom, ik zat er behoorlijk doorheen.

 

Stoppen met borstvoeding

Keuze om te stoppen

Op een gegeven moment was er gewoon geen energie meer om weer met nieuwe tips en adviezen aan de slag te gaan. Mijn grens was bereikt. Ik vond het enorm moeilijk om de keuze te maken om te stoppen. Het was zo anders gegaan dan ik had gedacht. Maar uiteindelijk heeft het mij ook veel rust gebracht.

Niet voor niks

Deze ervaring heeft mij bovendien geïnspireerd om mijzelf om te scholen tot lactatiekundige. Ik ben zo dankbaar dat ik nu andere moeders mag helpen met hun borstvoedingsuitdagingen. Het is dus niet voor niks geweest!

Welke borstvoedingsuitdagingen ben jij tegengekomen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.