Eén favoriete voedingshouding?

Gepubliceerd op 19 april 2021 om 12:00

Oh nee, ik kan mijn kindje maar in één voedingshouding voeden... Wat mij betreft is dat genoeg!

rugbyhouding

Laatst was ik bij een moeder die aangaf dat ze de rugby houding nog niet onder de knie had. Ze was hartstikke opgelucht toen ik vertelde dat ze van mij haar kindje echt niet per se in de rugby houding hoefde te voeden.

Ik weet nog dat ik zelf ook het gevoel had dat ik alle houdingen moest kennen en kunnen. Geen idee eigenlijk waar dat precies vandaan kwam. Maar ik kom het dus wel vaker tegen.

Borstvoeding voedingshouding

Mijn favorieten

Mijn favoriete voedingshouding toen ik zelf nog borstvoeding gaf, was de Madonnahouding. Nu als lactatiekundige ben ik helemaal fan van de achteroverleunende houding, ook wel biological nurturing genoemd. Omdat ik zie dat deze houding voor de meeste moeders en kindjes zoveel meer ontspanning geeft tijdens het voeden.

Welke voedingshouding past bij jullie?

Kijk vooral welke voedingshouding het beste bij jullie past. Het alle belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt en dat je kindje goed kan drinken. Check? Dan is het goed. Je hoeft echt niet in alle voedingshoudingen te kunnen voeden!

Heb jij een favoriete voedingshouding? Of wissel je verschillende voedingshoudingen af? En is er ook een houding die jij nooit onder de knie hebt kunnen krijgen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.