Borstvoeding & haalbare doelen stellen

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 15:00

Stel kleine haalbare doelen en vier al je successen! Ja, dit gaat over borstvoeding…

Een plan maken

Laatst mocht ik op consult bij een moeder toen haar kindje nog maar net geboren was. Al tijdens de zwangerschap hadden we samen een plannetje gemaakt over het geven van borstvoeding aan haar tweede kindje.

Bij haar eerste kindje had deze moeder helaas een moeizame borstvoedingsstart en is het heel anders gelopen dan dat zij zich had voorgesteld. Maar nu wilde ze het toch weer proberen, mega dapper! Eén van de belangrijkste punten in ons plan was het stellen van kleine haalbare doelen.

Borstvoeding & haalbare doelen

Yes, het allereerste borstvoedingsdoel behaald!

Tijdens het consult bleek dat haar kindje echt nog bij moest komen van de bevalling. Hij was moe en misselijk. Daardoor lukte het niet goed om aan de borst te drinken. Samen zijn we toen aan de slag gegaan om wat melk met de hand af te kolven.

En ja hoor, er was melk! Mooie grote dikke druppels gele melk… We hebben alle melk opgevangen met een lepeltje en direct aan haar kindje gegeven. Samen hebben we zachtjes gejuicht, haar allereerste borstvoedingsdoel was behaald!

Wat was jouw eerste borstvoedingssucces?

Ps. Hoe schattig waren de voetjes van onze jongste Sep (nu 4)... 😊

Reactie plaatsen

Reacties

Elise
2 jaar geleden

Wat een mooi advies, de kleine haalbare doelen! Heb je voor het afkolven met de hand een speciaal soort (bijv. plastic) lepeltje nodig? Vang je de melk daar meteen in op?