Borstvoeding & ademhaling

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 15:00

Focus op je ademhaling. Dat dit kan helpen om ontspanning te vinden, wist je natuurlijk al lang. Maar wist je dat het ook goed is om op je ademhaling te letten tijdens het geven van borstvoeding?

Moeders vergeten zichzelf soms

Vaak zie ik moeders die moeite hebben met ontspannen als zij hun kindje aan het voeden zijn. Deze moeders hebben hun schouders vaak onbewust hoog opgetrokken. Misschien let ik hier als voormalig fysiotherapeut extra op, maar opvallend is het wel. Deze moeders zijn meestal zó druk bezig met hun kindje, dat ze zichzelf helemaal vergeten.

 

Borstvoeding & ademhaling

Ik durfde mezelf niet meer te bewegen

Zelf had ik dat ook in de eerste weken, vooral bij onze oudste. Het aanhappen was nogal een uitdaging en ik durfde mezelf eigenlijk helemaal niet meer te bewegen als hij dan eindelijk goed was aangehapt. En dan heb je zomaar ineens een stijve nek te pakken. Niet fijn!

Diep in en uitademen

Tijdens een consult vraag ik moeders eigenlijk standaard om even een paar keer diep in en uit te ademen en de schouders te laten zakken als hun kindje eenmaal lekker ligt te drinken. Een ontzettend simpele tip, maar het kan een wereld van verschil maken!

Wat helpt jou of heeft jou geholpen om te ontspannen tijdens het voeden?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.