Borstvoeding & De onrustige tweede nacht

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 15:00

De onrustige tweede nacht, dit is een fenomeen dat over de hele wereld wordt herkend. Wat is er aan de hand?

Bij jou voelt je kindje zich veilig

Je kindje wil de tweede nacht na de geboorte constant dicht bij je zijn en wil liever niet weggelegd worden. Dit terwijl baby's de eerste nacht vaak nog wel "gewoon" in een wiegje willen liggen. Ouders kunnen dan erg aan zichzelf gaan twijfelen; doe ik het wel goed? Maar als je er iets langer over nadenkt dan is het eigenlijk heel logisch. Het is nogal wat om geboren te worden. Je kindje krijgt tijdens de bevalling en de geboorte ontzettend veel indrukken te verwerken. Bij jou kan je kindje tot rust komen. Op jouw lijf voelt je kindje zich veilig en geborgen.

Borstvoeding & onrust

Hoe kan je omgaan met onrust in de tweede nacht?

Grote kans dat je zo’n onrustige tweede nacht met je kindje gaat meemaken. Goed om je hierop in te stellen. Misschien kan je van tevoren al bedenken hoe je hiermee om kan gaan? Geef vooral toe aan de behoefte van je kindje.

Houd je kindje lekker bij je, laat je kindje zo vaak aan de borst drinken als het wil en wissel af met je partner als dat mogelijk is zodat je tussendoor toch nog een paar uurtjes slaap kan pakken. Want elk uurtje slaap is meegenomen!

Heb jij ervaring met dit zogenaamde tweede nacht syndroom?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.