Borstvoeding & de stress rondom het geven van kunstvoeding

Gepubliceerd op 15 maart 2021 om 15:00

Geef jij je kindje borstvoeding? Hoe erg is het om je kindje (een keertje) kunstvoeding te geven aan je kindje? Deze vraag kreeg ik dit weekend van een moeder.

soms lukt het gewoon niet

Overal lees je dat borstvoeding de beste voeding is voor je baby. En ja, het is fantastisch als je je kindje moedermelk kunt geven. Er zijn wel 101 redenen te benoemen om je kind aan de borst te voeden. Maar er zijn soms ook omstandigheden dat dat (even) niet lukt. Gelukkig hebben we in Nederland kunstvoeding van goede kwaliteit. Ik vind het belangrijk dat er niet teveel stress is rondom het geven van kunstvoeding want soms is die kunstvoeding gewoon hard nodig.

Borstvoeding & kunstvoeding

Mijn ervaring met kunstvoeding

Voor onze jongste Sep heb ik op mijn werk gekolfd, maar dat ging niet altijd even makkelijk. Het gaf mij veel rust om te weten dat ik mijn gekolfde melk zo nodig kon aanvullen met kunstvoeding. Daardoor zat ik een stuk rustiger te kolven, was mijn kolfopbrengst hoger en had ik minder kunstvoeding nodig.

Relax!

Dus is het in jullie situatie om wat voor reden dan ook nodig om je kindje (tijdelijk) kunstvoeding te geven.. geen stress en relax!

Donormelk

Ps. Wist je dat donormelk, oftewel gekolfde melk van een andere moeder, een alternatief is voor kunstvoeding? Ja echt, het kan. Er bestaat zelfs een moedermelk netwerk dat vraagmoeders en moedermelk donoren met elkaar koppelt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.