Hoe lang borstvoeding geven?

Gepubliceerd op 23 maart 2021 om 15:00

Hoe lang borstvoeding geven? Ja, dat ligt er maar net aan hoe het loopt…

Over haalbaarheid en eigen keuzes

Moedermelk is geweldig spul en ik vind het fantastisch als een moeder haar kindje borstvoeding kan geven. Maar wat mij betreft is het nog veel belangrijker dat een moeder zich hier ook goed bij voelt. De Word Health Organization (WHO) adviseert de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding en tot twee jaar borstvoeding in combinatie met vaste voeding. Mooi als dat lukt, maar dit is niet altijd haalbaar. Bovendien vind ik dat moeders hierin hun eigen keuzes mogen maken.


Hoe lang borstvoeding geven?

Obstakels op ons borstvoedingspad

Bij onze oudste Tibbe ben ik na ongeveer anderhalve maand gestart met het afbouwen van de borstvoeding en met drie maanden was ik helemaal gestopt. Dit had ik van tevoren zeker niet zo bedacht. Ik wilde eigenlijk (veel) langer borstvoeding geven, maar we kregen helaas te maken met een heleboel obstakels op ons borstvoedingspad. Het was nodig om de borstvoeding af te bouwen zodat ik overeind kon blijven. Hoe moeilijk ik deze beslissing ook vond. Bij onze jongste Sep kreeg ik voor mijn gevoel een nieuwe kans. Wij bleken een ontzettend goed borstvoedingsduo en hebben lekker lang van alle fijne voedingsmomenten kunnen genieten.

Mijn eigen borstvoedingservaringen hebben mij geïnspireerd om de opleiding tot lactatiekundige te gaan doen. Bovendien helpen deze ervaringen mij nu om andere moeders op een fijne manier te kunnen ondersteunen in hun borstvoedingsavontuur, hoe kort of lang dit ook mag duren.

Hoe lang heb jij je kindje borstvoeding gegeven?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.