Borstvoeding & focus op de dingen die goed gaan

Gepubliceerd op 25 maart 2021 om 15:00

Borstvoeding is hard werken, wees trots op alles wat je hebt bereikt!

Compliment people. Magnify their strenghts, not their weaknesses.

Focus op dingen die wel goed gaan

Als lactatiekundige wordt mijn hulp meestal ingeroepen als er problemen zijn rondom het geven van borstvoeding.  Toch probeer ik tijdens mijn consulten altijd eerst te kijken naar de dingen die wél goed gaan. Want hoe uitdagend de situatie ook is, er zijn altijd sterke punten te benoemen. En ik vind sowieso dat iedere moeder ontzettend trots op zichzelf mag zijn!

Borstvoeding & focus

Als moeder wil je het graag goed doen

Een simpel compliment kan veel voor iemand betekenen. Als moeder wil je het zo graag goed doen. Hoe fijn is het als iemand ziet hoe hard jij je best doet en bevestigt dat je goed bezig bent? Het helpt je om zelfvertrouwen te krijgen in het moederschap. Volgens mij kunnen we dat allemaal wel gebruiken (ik in elk geval wel).

Boost voor mijn zelfvertrouwen

Vorige week kreeg mijn zelfvertrouwen een enorme boost door een prachtig compliment. Ondanks mijn enorme rugzak met kennis en alle ervaring die ik heb opgedaan onder de vleugels van mijn mentoren, blijft het spannend om te starten in dit nieuwe vak. Aan het eind van een consult sprak ik met een lieve kraamverzorgende over de bijzondere weg die ik heb afgelegd om lactatiekundige te kunnen worden. Zij vertelde mij vervolgens dat ze het gevoel had dat ik dit werk al jaren deed. Mijn dag kon niet meer stuk!

Welk compliment heeft jou geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.