Waar ga je kolven?

Gepubliceerd op 28 maart 2021 om 15:00

Bij de meeste moeders die borstvoeding geven, komt er een moment dat zij gaan kolven. Het kolven zelf is voor veel moeders niet perse iets om naar uit te kijken. Als lactatiekundige zie ik het als een uitdaging om te zoeken naar manieren om het kolven zo fijn en comfortabel mogelijk te maken. Eén van de dingen die kan helpen is een fijne plek om te kolven.

Kolven in de buurt van jouw kindje

Een paar weken geleden was ik bij een moeder op consult en zij vond kolven echt verschrikkelijk. Zij zat met haar huurkolf aan de keukentafel op een harde stoel. Daar was dus echt niks comfortabels aan. Samen zijn we gaan zoeken naar een plek waar zij wel relaxed kon kolven, liefst lekker in de buurt van haar kindje.

Waar kolven

Uiteindelijk hebben we er een verlengsnoer bij gepakt, zodat zij op de bank kon zitten tijdens het kolven. Met haar man en kindje gezellig naast haar. Alleen deze simpele tip gaf deze moeder al zoveel meer ontspanning tijdens het kolven dat haar productie spontaan omhoog ging.

Mijn eigen ervaringen met kolven

Zelf heb ik na de geboorte van Tibbe (zie het kleine hummeltje op de foto bij deze post en nu alweer 6, waar blijft de tijd..) ook moeten kolven op mijn melkproductie op gang te krijgen. Ik was door de kraamverzorgende met kolf geïnstalleerd op een fijne stoel op de babykamer. Op zich niks mis mee natuurlijk, maar voor mij werkte het totaal niet. Zat ik daar alleen op die kamer, ik voelde me net een melkmachine en ik miste Tibbe enorm als ik daar zat. Daarom laat ik nu graag zien aan moeders dat het ook anders kan.

Wat vind jij de beste, de fijnste, de meest relaxte plek om te kolven?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.