Voorlichting aan zwangere vrouwen moet beter

‘Voorlichting borstvoeding aan zwangere vrouwen moet vele malen beter’. Dit is de kop van een artikel van gisteren op AD.nl. In het artikel komt een kersverse moeder aan het woord. Zij geeft aan: ‘Met een betere voorbereiding en voorlichting zullen vrouwen bewuster een keuze kunnen maken en haken er minder moeders af, daar ben ik van overtuigd.’

Lees meer »

Stoppen met borstvoeding

Geef jij borstvoeding, maar zit je er helemaal doorheen? Ben je moe, emotioneel en kan je alleen nog maar huilen? Heb jij het gevoel dat je niet van je kindje kunt genieten?

Lees meer »

Mama's werk is borstvoeding

“Mama’s werk is borstvoeding”, zeggen mijn jongens. Wat ik dan precies doe? Dat heb ik geprobeerd uit te leggen. Ze weten dus dat ik iets met borstvoeding doe, dat ik baby’s help én dat ik mijn werk heel leuk vindt.

Lees meer »

Voorbereiden op borstvoeding

Hoe kan je je optimaal voorbereiden op het geven van borstvoeding?Een goede voorbereiding helpt enorm om jouw borstvoedingstijd met vertrouwen tegemoet te gaan. Maar al ben je nog zo goed voorbereid, nog zal je uitdagingen tegenkomen als je jouw kindje borstvoeding geeft. Het is fijn als je al een keer over deze uitdagingen gehoord of gelezen hebt. Dan schrik je er minder van en heb je bovendien meer tools om hiermee om te gaan.

Lees meer »

Mama, wil je met mij spelen?

Neem de tijd om te spelen. In een eerdere post vertelde ik al over het boek De moed van imperfectie van Brené Brown. Zij schrijft dat spelen niet alleen belangrijk is voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Gewoon doelloos spelen, iets doen omdat je het leuk vindt en graag doet. Maar er is al zo weinig tijd en moet je dan ook nog gaan spelen? Ja dus!

Lees meer »

Waar ga je kolven?

Bij de meeste moeders die borstvoeding geven, komt er een moment dat zij gaan kolven. Het kolven zelf is voor veel moeders niet perse iets om naar uit te kijken. Als lactatiekundige zie ik het als een uitdaging om te zoeken naar manieren om het kolven zo fijn en comfortabel mogelijk te maken. Eén van de dingen die kan helpen is een fijne plek om te kolven.

Lees meer »

Alles goed willen doen

Ik vond de overgang naar moeder worden behoorlijk heftig. En nog steeds vind ik het een mega grote uitdaging met twee jonge kids. Ik wil zo graag ALLES goed doen, maar lukt me natuurlijk niet... Zeker niet nu in combinatie met het starten van een eigen bedrijf.

Lees meer »

Borstvoeding & ademhaling

Focus op je ademhaling. Dat dit kan helpen om ontspanning te vinden, wist je natuurlijk al lang. Maar wist je dat het ook goed is om op je ademhaling te letten tijdens het geven van borstvoeding?

Lees meer »

Even voorstellen...

Ik ben Sanne Phaff, ik ben moeder en lactatiekundige IBCLC. Ik vond het nogal wat om moeder te worden… Mijn blik op de wereld is hierdoor compleet veranderd.

Lees meer »